El nen sense nom

EL PROJECTE

Ja fa uns anys que publico contes infantils, centrats, sobretot, en espais emblemàtics de la meva ciutat, Reus.
Un bon dia vaig veure que el Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya, des de la seva seu a Girona, llençaven una convocatòria per tal d’escriure contes on el fil conductor fos un dels Drets de la Infància.

Vaig mirar-me un per un tots els drets i em va cridar l’atenció un d’ells en especial. Em semblava una cosa tan òbvia, tan senzilla, que jo pensava que era quelcom que fem tots els pares i mares quan tenim un fill o una filla: posar-li nom. Doncs sí, el Dret a tenir nom, a sentir-se identificat amb un nom que és teu, que quan algú el pronuncia saps que aquella paraula que s’escriu amb majúscula ets tu, parla de tu.

Va ser arran d’això que vaig començar a fer voltes al tema i pensar en tots els nens i nenes que neixen i són abandonats, venuts al millor postor… Qui els farà el regal de donar-los un nom, uns cognoms, un origen , un punt de partida per construir una vida? I tots els infants que viuen guerres, que neixen enmig d’una guerra, que perden des de ben petits els seus pares enmig d’una guerra i potser encara no han pres consciència del seu nom i potser l’oblidin o mai més el recordin?
Sí senyor, aquest Dret de la Infància bé es mereixia un conte. Aquest detall és insignificant si pensem que tots tenim nom des que neixem.
Però i si et pregunten: Com et dius? I la resposta és: No ho sé, jo no tinc nom! 

Parlant amb la Laura, la il·lustradora, va sorgir el tema de com representar la diversitat d’origen i cultural. Ja que estàvem parlant dels drets dels infants ella considerava interessant reflectir aquesta diversitat d’una manera divertida i va suggerir de representar les persones com a animals.


Característiques del llibre
36 pàgines
Format:  21 x 21 cm
Enquadernació: Tapa dura

L’AUTORA, MÒNICA ESCUER ROS

Nascuda a Reus l’any 1964. Aficionada des de sempre a escriure poesia, l’any 2019 va descobrir el món dels microcontes, els microrelats i els haikus, alguns d’ells estan recollits en les antologies publicades per l’editorial “DiversidadLiteraria”. Va ser arran d’aquesta experiència, que va decidir fer un curs de narrativa exprés a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i es va engrescar en l’escriptura de contes, cosa que sempre havia volgut fer però que no s’hi havia atrevit. L’octubre de 2020 publica, amb Quorum, el seu primer conte:Institut Pere Mata, una porta a la ciència, el primer de la col·lecció que porta per títol Contes màgics de Reus. El Barato i les sabatilles màgiques és el segon conte d’aquesta col·lecció, publicat el mes de març de 2021. La màgia balla al Centre de Lectura n’ és el tercer i la seva publicació arriba el mes de novembre de 2021. Pere, un ratolí al Colmado Baró és el quart conte de la col·lecció.

L’any 2021 i per encàrrec de la colla del Lleó de Reus va autoeditar el conte, El Lleó salva la Festa Major de Sant Pere. El 2022 ha publicat dues autoedicions: La Llamborda fugisera, àlies la Fotuda, i el seu primer poemari: De vida i de mort floreixen les flors.

Podeu seguir-la a Instagram: @monikaescuer_projectes

LA IL·LUSTRADORA, LAURA GÓMEZ GARCÍA

Vaig néixer a Barcelona el 1981.
Una vegada algú em va dir: “Dedicar-te al que t’apassiona donarà sentit a la teva vida”. I això és el que intento des de fa anys: fer d’aquella activitat que em fa vibrar, el meu modus vivendi.
En la meva trajectòria com a il·lustradora he publicat dos àlbums il·lustrats, un manual sobre horticultura, del qual n’he fet les il·lustracions, i una portada de llibre.
Però la meva passió pel dibuix fa que no deixi mai d’impulsar nous projectes que espero veure publicats en un futur.
Les tècniques que més m’agraden són: tinta xinesa, grafit, llapis de colors, retoladors, aquarel·la, digital

Em podeu trobar a Instagram: @lalauragg

 

SISTEMES DE PAGAMENT

1) PayPal (en el lloc web d’edita).

2) Amb targeta de crèdit o dèbit.

En el cas que s’arribi a finançar el projecte, es procedirà a editar i maquetar el llibre i finalment es publicarà. Una vegada es publiqui es faran les entregues dels exemplars en la presentació o s’enviarà a l’adreça que s’indiqui.

Si el projecte no s’arriba a finançar i no es realitza el llibre es tornaran totes les aportacions als seus mecenes.

Mecenes (15)

 1. Olga Gutiérrez 
  17 hours ago
  €15
 2. Trini Castro Salomó 
  2 days ago
  €15
 3. Eva Ayuso Garcia 
  2 days ago
  €15
 4. Anònim
  2 days ago
  €15
 5. Maria teresa Gorgori Baltà 
  2 days ago
  €15
 6. Maria Paz Blasco Montaner 
  2 days ago
  €15
 7. Anònim
  2 days ago
  €15
 8. Emma MESTRE CAVALLE 
  3 days ago
  €15
 9. Anònim
  3 days ago
  €15
 10. Anònim
  3 days ago
  €15
 11. Trinitat Masip Esquerda 
  3 days ago
  €38
 12. Anònim
  3 days ago
  €70
 13. Miriam López Martínez 
  4 days ago
  €28
 14. Lourdes Garreta 
  4 days ago
  €28
 15. daniel molina lópez 
  5 days ago
  €15

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!