Una tripulació molt especial

Pilar Galve, Gala Pont i Thais G. de Alberdi

Aquest projecte neix d’una necessitat vital i creativa que va sorgir quan començava a pair el diagnòstic de la malaltia de crohn del meu primer fill. Volia crear una història que l’ajudés a entendre i normalitzar la malaltia amb la que haurà de conviure sempre, on ell fos el protagonista i se sentís en tot moment acompanyat de qui més l’estima. A la vegada també volia fer una mena de petit homenatge a aquells professionals de la salut que sempre estan a l’alçada quan es necessiten, acompanyant i tenint cura d’aquests malalts i les seves famílies.

D’una necessitat vital i creativa va sortir-me un text, però jo no en tenia prou amb això, en volia més. Calia convertir aquell text amb un conte que al meu fill li entrés pels ulls i no només per les orelles i l’havia de regalar una nit tan especial com la nit de reis.  Gràcies a les boniques i tendres il·lustracions de la Gala Pont i la Thais Granero ho vaig aconseguir, sense elles, aquest somni hagués estat impossible.

El somni es va fer gran: m’agradaria compartir el conte amb altres nens, malalts o no d’una malaltia inflamatòria intestinal i amb les seves famílies, amb l’objectiu de donar-la a conèixer i sensibilitzar la societat.

El MarSal és un nen com qualsevol altre que li agrada  jugar al parc, tocar l’ukelele i menjar arròs a la cubana, espaguetis a la bolonyesa i truita francesa…  però quan els Immunogots es trastoquen, no pot fer res d’això, la panxa li fa mal i llavors ha d’anar corrents al vàter a fer una bona xocolata desfeta. Per sort, el MarSal no està sol, hi ha una tripulació d’un vaixell i un pirata que sempre està al peu del canó per fer que aquests éssers tan misteriosos tornin a recuperar el seny.  Ho aconseguiran?

 

Què és la malaltia inflamatòria intestinal?

Com molt bé descriu el seu nom, la malaltia inflamatòria intestinal, és una malaltia de l’aparell digestiu que es caracteritza per presentar inflamació en algun punt del tracte intestinal. Aquesta inflamació provoca dolor, diarrea i presència de sang i moc a les femtes.

És una afectació crònica que cursa a brots, és a dir, que alterna períodes d’empitjorament i millora, i que requereix d’un tractament intens per mantenir el control de la inflamació.

Fins el 20% dels casos poden tenir un inici en l’edat pediàtrica. Quan un infant pateix aquesta malaltia, presenta tot un seguit de problemes addicionals respecte als adults que cal conèixer, identificar i tractar. Hem d’aconseguir nens i nenes que creixin com els altres, i que creixin sans en totes les seves vessants, física, mental i emocional.

Dr. Oscar Segarra Cantón – Coordinador de la Unitat de Gastroenterologia, Hepatologia, Suport Nutricional i Trasplantament Hepàtic Pediàtric de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Un projecte social

Els drets d’autor d’aquest llibre es destinaran al projecte: Implicacions de la disbiosi  en l’aparació  i perpetuació de la malaltia inflamatòria intestinal pediàtrica. Dirigit pel Dr. Oscar Segarra Cantón – De la Unitat de Gastroenterologia, Hepatologia i Suport Nutricional. Servei de Pediatria. Hospital Universitari Vall d’Hebron. Institut de Recerca. Campus Vall d’Hebron.Característiques del llibre
36 pàgines
Format: 20 x 20 cm
Enquadernació: Rústega

*D’acord amb les aportacions rebudes es podria fer una edició en tapa dura.


Coneix les autores

Pilar Galve

Mireia Gallardo

Va néixer a Amposta (1978) i va viure la seva infantesa a Deltebre. Actualment és una vilanovina d’adopció, ciutat on resideix i treballa des de fa ja un bon grapat d’anys. Està vinculada al món de la literatura infantil i juvenil, la biblioteca pública, l’activisme i el voluntariat. És mare de dos nens i una nena i bibliotecària de formació.

 

Gala Pont, il·lustradora

Mireia Gallardo

Granollers 1992, vaig estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, més tard vaig cursar un postgrau de disseny a EINA. Actualment visc i treballo a Barcelona, il·lustrant en un estudi durant el matí i treballant com a freelance durant la tarda. www.gala-pont.com

 

Thais G. de Alberdi, il·lustradora

Mireia GallardoThais G. de Alberdi, 1989, nascuda a Reus, visc i treballo a Barcelona. He estudiat Il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Belles Arts i Màster en Creació Artística Contemporànea a l’Universitat de Barcelona. He realitzat contes per a particulars i autoedicios. Actualment treballo com a professora de dibuix i eines digitals a Ara Educació (Barcelona). Paral·lelament sóc il·lustradora freelance. www.thaisdealberdi.com

 

Mecenes (40)

 1. Ruben Vilas Chacon 
  9 hours ago
  €35
 2. Teresa Fuertes 
  14 hours ago
  €30
 3. Josep Mauri 
  15 hours ago
  €30
 4. nuria lucio subirachs 
  17 hours ago
  €50
 5. Margarida Carbonell 
  1 day ago
  €22
 6. Miriam Huguet 
  2 days ago
  €12
 7. Ester Soteras Monegal 
  2 days ago
  €12
 8. Eloi Ruiz 
  3 days ago
  €12
 9. Laura Fabra Llambrich 
  4 days ago
  €12
 10. RAFA PUENTE 
  4 days ago
  €22
 11. GUILLEM MARTINEZ JOSE 
  6 days ago
  €15
 12. llibert vinyals florenciano 
  6 days ago
  €12
 13. Francisco M Moreno Espejo 
  6 days ago
  €22
 14. Maria del Carmen Marquez Vega 
  6 days ago
  €22
 15. Anònim  
  1 week ago
  €50
 16. Anònim  
  1 week ago
  €150
 17. Anònim  
  1 week ago
  €150
 18. Anònim  
  1 week ago
  €12
 19. Anònim  
  1 week ago
  €12
 20. Anònim  
  1 week ago
  €150
 21. Anònim  
  1 week ago
  €150
 22. Gemma Muñoz Riera 
  1 week ago
  €50
 23. Maria Jose Bandera Conejo 
  1 week ago
  €22
 24. Francesc Mulet 
  1 week ago
  €50
 25. Silvia Nebot Gil 
  1 week ago
  €12
 26. Lourdes Escrigas Casas 
  1 week ago
  €22
 27. luis catena rodriguez 
  2 weeks ago
  €50
 28. Olga Arnau Sanabra 
  2 weeks ago
  €50
 29. Anònim  
  2 weeks ago
  €35
 30. M Angeles Roca Hernandez 
  2 weeks ago
  €22
 31. Josep Vives 
  2 weeks ago
  €22
 32. Alicia Cascan 
  2 weeks ago
  €20
 33. Xavier Mansegosa 
  2 weeks ago
  €12
 34. Yolanda Díaz 
  2 weeks ago
  €12
 35. Cristina Suriol 
  2 weeks ago
  €12
 36. Anònim  
  2 weeks ago
  €50
 37. Esther Martinez 
  2 weeks ago
  €12
 38. Beatriz Garcés Fernández  
  2 weeks ago
  €22
 39. Maribel Moya 
  2 weeks ago
  €22
 40. Tania Lopez 
  2 weeks ago
  €22

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!