FAQs Edita.cat

Què és Edita.cat?
Edita.cat és una plataforma que posa en contacte escriptors independents i mecenes. Ofereix als escriptors els mitjans per obtenir el finançament necessari per publicar les seves obres, i als mecenes la possibilitat de participar en el finançament de projectes independents. És, també, un punt de trobada entre els creadors i professionals del sector per tal de consolidar una xarxa d’intercanvis de coneixement i experiència al voltant de l’edició. Els projectes Edita están basats en experiències reals i tenen un component de testimoni molt important.
Per què recórrer a Edita.cat?
Edita.cat sorgeix d’una banda com alternativa a l’autopublicació i d’altra banda per facilitar l’entrada al món editorial a autors amb obres de qualitat. Des d’Edita.cat acompanyem a l’autor en el procés de creació i edició fent viable el seu projecte inicial. 
Què és el crowdfunding?
El crowdfunding, també anomenat micromecenatge, és una forma de finançament de projectes mitjançant les aportacions econòmiques de moltes persones. Els mecenes realitzen les inversions com a forma de promoció de la cultura i a canvi obtenen exemplars de les obres i petits obsequis de marxandatge. El que es busca és el recolzament col·lectiu i la difusió popular.
Quina diferència hi ha entre publicar amb Edita.cat i una impremta?
Edita.cat s’encarregarà de moltes més coses a part de la impressió del teu llibre: tramitació legal, edició, producció i distribució. Les obres publicades sota el segell de la nostra editorial tindran totes les garanties d’una obra normal i podran ser venudes a qualsevol llibreria. Des d’Edita.cat oferim el nostre esforç, recolzament i experiència per donar-li tot el ressò possible als vostres projectes.
Què puc fer si no tinc il·lustrador/a per al meu projecte?
Si el teu projecte encara no té il·lustrador/a des d’aquí en pots trobar un al nostre espai d’il·lustradors. Des d’allà les autores i autors que cerqueu col·laboració per als vostres projectes podreu veure una galeria d’estils i opcions per triar i posar-vos en contacte directament amb els que més us agradin o s’adaptin millor al vostre projecte. A partir de llavors, inicieu junts aquest viatge, treballant plegats per preparar la campanya junt amb l’editora, i, un cop assolit l’objectiu, creant i desenvolupant tot el procés d’edició del llibre. 
Quin cost té l’ús de la plataforma Edita.cat?
L’ús de la plataforma Edita.cat no té cap cost econòmic pels autors. Per tirar endavant un projecte amb Edita.cat cal creativitat, esforç i dedicació.
Quin paper té l’autor durant la campanya de micromecenatge?
Per assegurar l’èxit del vostre projecte, des d’Edita.cat pensem que la promoció l’han de fer conjuntament, l’autor i l’editorial. L’autor és la peça clau per a la promoció de l’obra en l’àmbit més proper, tant personal com institucional. És molt important fer promoció per diversos mitjans i estar actiu a les xarxes socials. Qualsevol proposta és benvinguda.
Què passa si un projecte no arriba a l'objectiu?
Si no s’aconsegueix el pressupost objectiu es revisarà el projecte buscant alternatives que ajudin a redimensionar-lo i fer-lo viable. En cas que no sigui possible, es retornaran els imports als mecenes.
Què faig si tinc problemes amb el pagament?
1- He fet el pagament i no s’actualitza l’aportació: prova a refrescar la pàgina, prem F5 o esborra la memòria cau.

2- Tinc problemes per pagar amb targeta o paypal: pots fer una transferència al número ES17 0081 0050 1800 0107 7808/BSAB ESBB – EDITORIAL – indicant amb un correu electrònic a info@edita.cat la informació de pagament, el projecte i el nom del mecenes. (L’aportació trigarà un màxim de 3 dies en aparèixer.)

Tens més preguntes?
Si tens qualsevol dubte, tant si ets escriptor com mecenes, escriu-nos un email comentant els teus dubtes a: edita@elcepilanansa.com i t’ajudarem amb tot el que sigui necessari. Comencem a crear junts!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!