Desmuntant

 

EL PROJECTE

Desmuntant” és una història d’amistat, d’amor, de superació, de pors i de valentia. És una història dels dos. El Bellmont va arribar a la meva vida quan jo passava per un moment personal molt complicat. A ell també li havien fallat i estava destinat a ser cavall d’escola, per ser muntat en una hípica. Trobar-nos va significar la salvació dels dos.

Fer-se càrrec d’un cavall és una tasca titànica, sobretot si la teva economia no ho permet. Mantenir-lo, cuidar-lo, donar-li totes les atencions que necessitava ha estat molt complicat, i ho segueix sent, i més ara. Però a un amic no se l’abandona. A un membre de la família no se’l pot deixar a l’estacada.

Aquesta lluita per estar junts i aquest dia a dia amb ell m’han permés conèixer els cavalls, qui són, què els agrada, què els fa feliços. I conèixer-me a mi. Tenint cura d’ell he aprés a tenir cura de mi mateixa. En aquest acte de donar, he trobat la felicitat que cercava, la calma interior que no aconseguia trobar.

Hem estat molts anys en hípiques i, en aquest llarg temps, he vist com altres cavalls patien molt. Patien maltractaments directament: cops, insults, càstigs… O patien l’oblit i la indiferència. Cavalls que havien estat el caprici d’algú, romanien tancats als seus box sense ningú que els treiés.

Els he vist patir aïllats, amb estereotípies per estar tancats dies sencers. Els he vist emmalaltir mentalment, histèrics i amb por. I els he vist “sense vida”, muntats classe rere classe, genet rere genet, com una bici o una moto. La mirada perduda, o d’esquena a la porta de la seva quadra, cap baix i contra la paret. I així acabar els seus dies, fins que ja no són “útils” i són “descartats”.

Tot això m’ha remogut interiorment i no volia que aquest fos el final del Bellmont, tampoc de cap altre cavall. Fa uns anys vaig crear un programa de ràdio, “Quina Fauna!” amb la intenció de difondre la gran tasca de totes les entitats animalistes, de fer conèixer la dura realitat de la majoria d’animals amb qui compartim món. Va ser un programa fantàstic i espero haver ajudat el màxim que hagi pogut.

He pensat molt en si fer pública la meva història, però he decidit fer quelcom més. He decidit fer-la poesia, fer-ne un cant a la llibertat i a l’amor cap a aquests animals. Perquè així, les meves paraules, els meus versos, volin lluny i siguin escoltats i llegits. Que arribin a les nenes i nens que estimen els cavalls i sapiguen com són aquests èssers magnífics. Que sapiguen qui són, no què són o per què serveixen.

Necessitava per poder dur a terme el projecte algú que mirés amb el cor, “un petit príncep” que fos capaç de copsar aquest vincle amb el Bellmont i transmetre-ho en imatges. I gràcies a una amiga en comú vaig conèixer a la Maria Beitia.
La Maria no és il.lustradora, és artista, perquè fa art. La sevapoesia és feta amb el llapis i el pinzell. Ella de seguida va connectar amb els dos, i va saber veure dins el nostre cor.

I aquí estem, amb aquesta història a les mans, i amb el desig que cada cop hi hagi més històries com la nostra, que per sort n’hi ha, de gent preciosa que estima als seus cavalls i els cuida com es mereixen. Però queda molt per fer, molt per lluitar, i molt per ajudar.

Espero que aquest llibre pugui també dirigir a aquells que volen ajudar a les entitats que ja fa molts anys que lluiten per aquests animals i molts altres, com ADE (Associació en defensa dels èquids), FAADA, Fundació Miranda i altres santuaris.

Espero que volgueu galopar al nostre costat, pàgina rere pàgina fins a un final feliç.

Gràcies!

Podeu seguir el projecte a Instagram: @desmuntant

Més informació sobre el projecte a mitjans:

“Desmuntant”, una història d’amistat, d’amor, de superació de pors i de valentia

Ens han entrevistat a Sants 3 Radio Entrevista Sants 3 Ràdio. L’emissora on es va emetre el “Quina fauna!”, el programa animalista de l’autora, la Sílvia. Al noticiari han volgut saber com era el nostre projecte. La Sílvia i la Maria han respost a les preguntes del Pau, el cap d’informatius, i han pogut comptar amb la presència de Leonor Díaz de Liaño, presidenta d’ADE (Associació en defensa dels èquids), que ha posat el context en el que es troben els cavalls que són maltractats i abandonats.

Des de Ràdio Molins de Rei també s’han interessat pel nostre projecte. Ens ha entrevistat l’Oriol Romeu. Infinitament agraïdes. Podeu recuperar l’entrevista aquí.

A més a més, ens han entrevistat al programa “VIDA VERDE” de Radio Nacional de España. Silvia Esteve parla detingudament sobre el projecte. Aquí podeu escoltar tota l’entrevista sencera.


Característiques del llibre
32 pàgines
Format: A4
Enquadernació: Tapa dura

L’AUTORA, SILVIA E. FONTANA

Soc Llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Humanitats, i el 2018 vaig realitzar el postgrau d’Antrozoologia. Els animals han format sempre part del meu món. Gossos, gats, cavalls, gallines… He tingut la gran sort de crèixer amb ells al voltant. Quan Sants 3 Ràdio em va oferir la possibilitat de crear un programa vaig decidir que l’havia de dedicar a ells, a tots els meus germans i germanes de pèl i ploma, que necessitaven que algú parlés en la seva defensa.

He treballat també com a Community Manager de diferents hospitals veterinaris i actualment treballo en el sector de la cultura.

Aquest és el meu primer llibre, espero que en vinguin molts més.

 

LA IL·LUSTRADORA, MARIA BIEITA CALAF

Si miro enrere, puc reconèixer que l’amor per il·lustrar em ve de lluny. Ja de petita era molt observadora, em fascinaven les persones que sabien explicar històries i m’encantava dibuixar. Ara sé que aquests tres ingredients m’apropaven, quasi inevitablement, al meravellós ofici que és la il·lustració.

He treballat entre d’altres per Milrazones, Catorze Cultura viva, Piscina un Petit Oceà, El Cep i la Nansa, Anagrama, Akiara books, IntrèpidBus, Píkara, March Editor, La Vanguardia, Salseta Rediscus, Ajuntament de Barcelona o per Sàpiens.

La meva feina m’apassiona per imprevisible i sobretot perquè em qüestiona constantment. “Desmuntant” n’és un magnífic exemple. Quan la Sílvia em va explicar la seva història la remoguda interna va ser grossa i l’alegria de què m’hagués escollit per il·lustrar-la també.

La història de la Sílvia i en Bellmont és una història d’amor bestial. El camí de “desaprenentatge” que han fet junts, a mi em sembla, que va d’estimar de debò. Va de respectar a l’altre per damunt de les nostres necessitats.

La realitat dura i crua que viuen els cavalls quan no serveixen per muntar, es fan grans o no es poden mantenir s’ha de conèixer. Si “Desmuntant” pot ajudar que així sigui em sentiré molt afortunada d’haver-hi pogut ser.

mariabeitia.com

 

SISTEMES DE PAGAMENT

1) PayPal (en el lloc web d’edita).

2) Amb targeta de crèdit o dèbit.

En el cas que s’arribi a finançar el projecte, es procedirà a editar i maquetar el llibre i finalment es publicarà. Una vegada es publiqui es faran les entregues dels exemplars en la presentació o s’enviarà a l’adreça que s’indiqui.

Si el projecte no s’arriba a finançar i no es realitza el llibre es tornaran totes les aportacions als seus mecenes.

Mecenes (67)

 1. Miryam Perez Ortega 
  4 months ago
  €15
 2. Laura Batlle Sacases 
  4 months ago
  €15
 3. lavinia vico 
  4 months ago
  €15
 4. Pau Fontané Carné  
  4 months ago
  €110
 5. Elisabet Blanco Rodríguez 
  4 months ago
  €15
 6. Carme Rivera 
  4 months ago
  €70
 7. Agustí Jolis Rivera 
  4 months ago
  €110
 8. Rocío Crespo Ordóñez 
  4 months ago
  €15
 9. Antrozoologia  
  4 months ago
  €110
 10. Ana Ferragut Planas 
  4 months ago
  €15
 11. María del Carmen Soria Boix 
  4 months ago
  €28
 12. Núria Ferrer 
  4 months ago
  €15
 13. Nina Sagrista 
  4 months ago
  €15
 14. Rita Navarro Sagristà 
  4 months ago
  €15
 15. La Corona Residencia Equina  
  4 months ago
  €110
 16. Innova Horse Care  
  4 months ago
  €110
 17. Anne Bayne 
  4 months ago
  €15
 18. María Isabel Acedo Pérez 
  4 months ago
  €38
 19. Anònim
  4 months ago
  €15
 20. Raquel Serrano Canseco 
  4 months ago
  €15
 21. Mireia Carulla Colominas 
  4 months ago
  €15
 22. Nuria Celdran Martinez 
  4 months ago
  €15
 23. Anònim
  4 months ago
  €15
 24. Andrea Maestro Solé 
  4 months ago
  €15
 25. Anònim
  4 months ago
  €15
 26. CARME COPETE VALERO 
  4 months ago
  €15
 27. LEONOR DIAZ DE LIANO 
  4 months ago
  €28
 28. INES BALAGUER PALLARES 
  4 months ago
  €28
 29. Alejandra Medina Albarracin 
  4 months ago
  €28
 30. Nidia Farrús Obiol 
  4 months ago
  €15
 31. Laura Garcia Jordan 
  4 months ago
  €15
 32. Anònim
  4 months ago
  €38
 33. Judith Farrés Hereu 
  4 months ago
  €15
 34. Ainoa Plaza Cabrera 
  4 months ago
  €38
 35. Marc Pujol Manyà 
  4 months ago
  €15
 36. Alfredo Crespo 
  5 months ago
  €15
 37. Anna Musons 
  5 months ago
  €15
 38. Anna López Viñes 
  5 months ago
  €15
 39. Sonia Bascuñana Borras 
  5 months ago
  €110
 40. MIQUEL REJAT 
  5 months ago
  €15
 41. Cristina de Caralt 
  5 months ago
  €15
 42. Oriol Rejat Alemany 
  5 months ago
  €28
 43. Rosa Mas Bigas 
  5 months ago
  €15
 44. Trini Escrihuela Veas 
  5 months ago
  €110
 45. Nadia El Fatimy 
  5 months ago
  €15
 46. Carles Lopez Saavedra 
  5 months ago
  €15
 47. Marta Rodoreda 
  5 months ago
  €28
 48. Belen FernandezBarbon 
  5 months ago
  €15
 49. mireia fuertes clavero 
  5 months ago
  €15
 50. Marta Tafalla Gonzalez 
  5 months ago
  €28
 51. Alberto Martín Acedo 
  5 months ago
  €48
 52. Estel Villanueva 
  5 months ago
  €15
 53. Adrià Villa 
  5 months ago
  €15
 54. Montserrat Perez Ramos 
  5 months ago
  €110
 55. Josep Moreno Mulet 
  5 months ago
  €15
 56. PAQUI ACEDO PEREZ 
  5 months ago
  €28
 57. PAQUI ACEDO PEREZ 
  5 months ago
  €28
 58. Daniel Rejat Escrihuela 
  5 months ago
  €15
 59. Ainoa Plaza Cabrera 
  5 months ago
  €15
 60. Núria Fontana Bujons 
  5 months ago
  €110
 61. Cristian Lopez 
  5 months ago
  €15
 62. Agustin Raluy 
  5 months ago
  €15
 63. Lisandra Gutierrez 
  5 months ago
  €28
 64. Nuria Almiron Roig 
  5 months ago
  €110
 65. Elena Chacón Benito 
  5 months ago
  €48
 66. Carmen Asensio Giner 
  5 months ago
  €15
 67. lavinia vico 
  5 months ago
  €28

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!