El passerell del Berguedà

CONEIX EL PROJECTE

El passerell del Berguedà” explica el procés de creixement que viu en Pepito, un petit passerell, fins a aconseguir fer realitat el seu somni de compondre una melodia, sobreposant-se a les burles d’aquells que no el comprenen i al menyspreu i discriminació d’altres passerells per raó d’origen, gràcies al suport d’un voltor, en Guillem, que l’ajuda a creure en ell mateix i en la seva capacitat per fer allò que vulgui.

El conte vol transmetre dos valors. D’una banda, la superació personal, és a dir, la capacitat que els humans, igual que en Pepito, tenim per suportar la solitud arran de la incomprensió dels nostres iguals. I, de l’altra, com superar aquesta situació gràcies a l’ajut d’altres, d’aquells que ens fan adonar dels nostres valors i capacitats. Parlem de la resiliència i del poder de l’amistat.

Aquest conte està signat en llenguatge de signes. És un homenatge personal a un dels compositors preferits de l’autora, Beethoven. Un compositor que va quedar sord i, tot i així, va compondre  una de les seves grans obres: la simfonia núm. 9.

La idea neix com un regal d’aniversari entre els autors, tal com explica la Meritxell:
“Tot va sorgir quan un bon dia parlant de música, en Joan em va comentar que seria un plaer per ell tenir una pròpia melodia, una creada exclusivament per a ell.  Seguint-li la corrent li vaig preguntar quin títol li posaria. Sense pensar-hi ni un segon va dir El passerell del Berguedà i així va quedar. No en vam parlar més.
S’apropava el dia del seu aniversari i vaig pensar: Li puc regalar una petita melodia amb aquest títol. Si era el seu somni i desig i jo ho podia fer, doncs endavant!
Una vegada feta, la vaig provar amb els meus alumnes. La van aprendre ràpidament i al cap d’una estona ja l’entonaven mentre la tocaven amb els instruments. La vaig gravar i el dia de l’ aniversari d’en Joan  li vaig regalar junt amb la partitura.
Dies després, una alumna em va preguntar: quina és la història d’aquesta melodia? Li vaig respondre que no en tenia cap que senzillament era una simple cançoneta. I em va contestar: però si totes les cançons tenen una història! Per què no li fas una al passerell? Si has fet una melodia li hauries de fer un conte, una història!
Desprès, se’m va acudir que l’argument seria el creure en un mateix i aconseguir allò que desitgem ja siguin objectius o somnis. Veia les il·lusions dels alumnes davant la vida. I com sovint se’ls penjava una etiqueta per la seva condició social i econòmica.
Desprès de comentar-ho amb en Joan vam començar a posar fil a l’agulla.”

I així va ser com va néixer la historia del passerell del Berguedà. Tot, gràcies a l’observació, d’una alumna de primer d’ESO.


Característiques del llibre
28 pàgines
Format:  17 x 24 cm
Enquadernació: Tapa dura

CONEIX ELS AUTORS

JOAN PERALBA COMA

M’agrada l’art fins el punt que he fet milers de kilòmetres per visitar un museu. Quan estic davant un quadre entro en un estat de contemplació immens, em relaxa, entro dins un altre món i puc passar estona admirant l’obra embadalit.

M’apassiona llegir, especialment novel·la històrica. He viatjat arreu del món per poder veure i reviure de nou tot allò que ha descrit l’escriptor de la novel.la: l’ambient, els llocs que han viscut els personatges, els carrers, els edificis, etc.
La història m’encanta. Gaudeixo visitant castells, abadies, catedrals, i és quan la meva imaginació es desborda i cobra vida: comencen a aparèixer els personatges, intueixo com serien seves vides, el què passaria si…
Tinc escrites algunes històries, cap de publicada però, ves a saber, potser algun dia m’animo. De moment, aquest és el primer conte que publicaré i espero, que no sigui l’últim.

Soc de i visc a Berga. El conte “El passerell del Berguedà” està contextualitzat a la Font Negra de Berga perquè em porta multitud de records de la meva estimada infantesa. Quan havíem de decidir el nom del voltor jo ho vaig tenir molt clar: Guillem. Un cop més el meu amor per la història es va fer present: Guillem del Berguedà. És un personatge històric que m’agrada moltíssim.
Un dels meus grans somnis seria poder anar fent la volta al món amb els meus propis mitjans: caminant, conduint, volant i navegant.

 

MERITXELL PUBILL OTALORA

Una de les meves passions és l’ensenyament i tinc la sort de ser professora de música a secundària. He escrit i publicat diferents articles sobre la importància de la música pel desenvolupament integral de les persones.
La música forma part de mi. No podria viure sense ella. Als set anys vaig començar a tocar la guitarra i he anat fent concerts per diferents indrets. Tinc dos CDs gravats de guitarra clàssica i actualment estic gravant el tercer.

El maig del 2021 va sortir publicat el meu primer llibre “Benvinguts a les atraccions del so”, Editorial Intrèpida. És un llibre d’aventures on una colla d’amics aprenen diferents conceptes de música en un peculiar parc d’atraccions.M’agrada molt llegir. Tinc centenars de llibres de diferents temàtiques. Però, sobretot, els que més abunden són els de misteris, aventures,  fantàstics… tot i que també llegeixo assajos científics, llibres d’història i biografies.

L’altre meva gran passió és el mar: la fauna marina, els vaixells, el submarinisme, l’arqueologia marina. Ah! I tot allò que faci referència als dofins.
Aquest és el meu primer conte i l’he escrit junt amb un altre autor.

 

SISTEMES DE PAGAMENT

1) PayPal.

2) Amb targeta de crèdit o dèbit.

En el cas que s’arribi a finançar el projecte, es procedirà a editar i maquetar el llibre i finalment es publicarà. Una vegada es publiqui es faran les entregues dels exemplars en la presentació o s’enviarà a l’adreça que s’indiqui.

Si el projecte no s’arriba a finançar i no es realitza el llibre es tornaran totes les aportacions als seus mecenes.

 

 

 

Mecenes (22)

 1. Annamaria Martín TORRENTS 
  2 years ago
  €40
 2. Anònim  
  2 years ago
  €1,635
 3. Anònim
  2 years ago
  €15
 4. Anònim
  2 years ago
  €26
 5. Anònim
  2 years ago
  €40
 6. M.lluisa Palomeras Espuña 
  2 years ago
  €85
 7. Anònim  
  2 years ago
  €85
 8. Anònim
  2 years ago
  €110
 9. Anònim
  2 years ago
  €300
 10. Anònim
  2 years ago
  €15
 11. Anònim
  2 years ago
  €400
 12. Anònim
  2 years ago
  €110
 13. Anònim
  2 years ago
  €85
 14. Anònim
  2 years ago
  €55
 15. Ester Molins Zaragoza 
  2 years ago
  €26
 16. Anònim
  2 years ago
  €26
 17. Anònim
  2 years ago
  €300
 18. Anònim
  2 years ago
  €55
 19. Anònim
  2 years ago
  €26
 20. Belén Gual 
  2 years ago
  €15
 21. Anònim
  2 years ago
  €26
 22. Anònim
  2 years ago
  €85

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!