Els secrets de la vida al sud del món

EL PROJECTE

Una novel·la on trobareu el meu recorregut vital que comença a Xile, el meu país natal, i acaba a Catalunya, el meu país d’acollida.

¿Quins secrets hi ha al sud del món? ¿I, on és aquest sud? ¿Sabeu que al nord d’aquest sud hi ha un desert, que al sud hi ha terres glaçades i volcans, i al centre un clima mediterrani? Mediterrani, sí. Però la mar que el banya no és pas el mare Nostrum, sinó una mar molt gran; tan gran, tan gran, tan gran que ha perdut el nom de mar i ha adquirit el d’oceà. Un oceà partidari de la pau. Ai, la pau, aquesta pau que tanta falta fa al món! L’oceà besa els quatre mil quilòmetres de costa i per l’altra banda aquest país es repenja a una serralada portentosa. Jo diria que ja has endevinat de quin sud es tracta, no?

Aquest sud que has endevinat és geografia i és clima, tanmateix també és gent. I on hi ha gent hi ha secrets. ¿Què faria un sud sense gent? ¿Què faria un sud sense secrets? Parlem dels secrets. Donaré algunes pistes perquè et comencis a ambientar i et vinguin ganes de saber més coses. 

¿Què hem dit que hi havia al nord del sud? Ah, sí, un desert. Un desert ric en minerals, cobejat per tres països limítrofes, va generar guerres i paus. Veuràs com hi vivien els minaires o més ben dit, com hi morien. Descobriràs els diferents usos del mineral extret de la mina a cel obert més gran del món. Coneixeràs el significat de la paraula onces.  Sabràs la llegenda de la Quintrala. I la repressió contra els miners que reclamaven millores socials i econòmiques.

Cap al sud del sud, fa un parell de centúries, hi van arribar immigrants per colonitzar extensos territoris rics en recursos naturals: terres, boscos, aigua… venien del centre del vell continent. Van crear colònies que van conservar llengua, cultura i costums. Convivien amb el nadius de la contrada, algunes vegades tenien una relació de cooperació, la majoria eren però de submissió. Era una societat endogàmica, tancada; grans, petits i mitjans només es podien relacionar entre ells, els festejos havien de ser entre els joves de la mateixa comunitat, saltar-se les normes generava conflictes. Coneixeràs el significat de paraules com: Llanquy-we, mapudungun, la llegenda dels huilliches; també les alegries i els drames de la vida dels colons. No et perdis la saga dels Weber, nissaga que dona molt de joc amb uns personatges ben cisellats. Sabràs coses de la Isolda i del seu kuchen ben gustós. Trobaràs un diari que desvetllarà secrets amagats.

I arriba un moment en què s’estableixen connexions amb terres llunyanes, riba enllà, serralada enllà, planúries enllà. I connecten amb el nostre petit, triangular, mediterrani i pirinenc bocí de món. I hi trobem la versió catalana de “Canto en la muerte y resurrección de Lluís Companys” d’un insigne poeta d’aquest sud del món. ¿Mai diries qui és? Hauràs de llegir el relat.

Aquest sud del món bell, extens, extrem i variat va patir una maltempsada que provocà l’exili d’uns quants dels seus habitants. Més d’un va arribar aquí, en aquesta terra que en diuen d’acollida. I s’hi van quedar per viure, treballar, estimar i per escriure Els secrets de la vida al sud del món.

 

Característiques del llibre
130 pàgines
Format: 14,5 x 22 cm
Enquadernació: Tapa duraL’AUTORA, NANCY BELLO

Nancy Bello Tapia, Nascuda a Xile a l’abril de l’any 1956 a la localitat de Quillota.

L’any 74, després el cop d’estat es trasllada a Catalunya on ha viscut en diferents pobles de la zona sud del país.
Va estudiar magisteri a la ciutat de Tarragona on ha desenvolupat de manera entusiasta la professió de mestra. Preocupada per ampliar les fonts del coneixement va participar en la formació continua com alumna i com a formadora i  va viatjar a diferents països per conèixer la realitat educativa/política per millorar la pràctica docent.
Ha publicat articles a la revista infància, on participava en el Consell de redacció.
Actualment viu a la ciutat de Tarragona.

 

SISTEMES DE PAGAMENT
1) PayPal (en el lloc web d’edita).
2) Amb targeta de crèdit o dèbit.
En el cas que s’arribi a finançar el projecte, es procedirà a editar i maquetar el llibre i finalment es
publicarà. Una vegada es publiqui es faran les entregues dels exemplars en la presentació o s’enviarà
a l’adreça que s’indiqui.
Si el projecte no s’arriba a finançar i no es realitza el llibre es tornaran totes les aportacions als seus
mecenes.

Mecenes (14)

 1. Jesús Figueras Jové 
  16 hours ago
  €110
 2. jordi josep salvador duch 
  6 days ago
  €15
 3. Margaretha Mans 
  7 days ago
  €15
 4. Ramon Fontboté Tomàs 
  1 week ago
  €15
 5. Jordi Juncosa Culillas 
  1 week ago
  €70
 6. Susana Gross 
  2 weeks ago
  €15
 7. Leticia Olivares 
  2 weeks ago
  €15
 8. Pau Arevalo Vilanova 
  2 weeks ago
  €28
 9. Jordi Escuder 
  2 weeks ago
  €15
 10. M. Rosa Olivé Ferrer 
  2 weeks ago
  €28
 11. Isabel Hidalgo de los Cobos 
  2 weeks ago
  €15
 12. Jordi Jacas Biendicho 
  2 weeks ago
  €15
 13. Anònim
  2 weeks ago
  €110
 14. Anònim
  2 weeks ago
  €110

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!