Falcons

Falcons de Barcelona

Aquest projecte editorial sorgeix per conmemorar els 15 anys d’història dels Falcons de Barcelona. El seu objectiu és introduir el món dels Falcons al més petits per ajudar identificar-ne les seves figures i formacions i saber les diferències amb altres grups de cultura popular.

“Una tarda pel barri de la Ribera, en passar per davant de la Casa dels Entremesos, la nena li va demanar:

–Explica’m coses dels Falcons!

–Doncs te’n puc dir moltes, de coses –va contestar–. Saps que aquest any la colla fa quinze anys?

–De debò? Tants? I com va començar, tot? –va voler saber la petita, embadalida davant les bèsties i els gegantins exposats a la Casa del Entremesos.”Característiques del llibre
40 pàgines
Format: 19 x 22 cm
Enquadernació: Rústega


Coneix els autors

Associació Falcons de Barcelona

La iniciativa de formar una colla de Falcons va néixer al 2002 entre alguns dels components dels Castellers de Barcelona.

A l’octubre d’aquell mateix any es van començar els assajos a l’Escola Tècnica i Professional del Clot. Els Falcons de Barcelona es varen presentar oficialment per les festes de Santa Eulàlia del 2003, en concret el 15 de febrer, apadrinats pels Falcons de Vilafranca, Falcons de Vilanova i Falcons de Piera. En aquell moment existien només sis colles de Falcons a Catalunya (Vilafranca, Piera, Llorenç del Penedès, País del Cava, Puigdàlber i Vilanova i la Geltrú) i els de Barcelona van esdevenir la setena. Així l’expansió falconera va ser similar a la dels Castells, que van anar des de Valls al Vendrell, al Penedès, i cap a les comarques Barcelonines, seguint cap al nord.

Els assajos continuaren a l’ETP Clot i la Colla poc a poc va anar creixent en nombre de persones i actuacions, així com el tamany de les seves figures i fites.

L’any 2009 els Falcons de Barcelona van viure l’alegria de tenir la seva pròpia seu social. Van incorporar-se a les entitats que s’allotgen a la Casa dels Entremesos, centre de divulgació de cultura popular d’arrel tradicional, que pertany a la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella.

Des d’aleshores compaginen els seus assajos a Escola Pere Vila al passeig Lluís Companys nº 18 a la temporada d’hivern i a la Casa dels Entremesos a la temporada d’estiu. Han actuat arreu del territori català i també a Euskadi, Polònia, Romania, França, Bèlgica i Itàlia. Les seves actuacions han estat molt diverses: Festes Majors, congressos, Diades de Sant Jordi i de Catalunya, Escoles, fundacions o entitats socials… I no sempre han actuat en solitari, sovint han acompanyat altres entitats de cultura popular.

 

Mecenes (19)

 1. Pilar Buil 
  1 day ago
  €50
 2. Josep Maria Minguell Font 
  3 days ago
  €50
 3. David Garcia Sastre 
  4 days ago
  €50
 4. Helena Fabregas Rebato 
  5 days ago
  €11
 5. patricia espaliat 
  5 days ago
  €22
 6. Joaquina Lara 
  5 days ago
  €50
 7. Arnau Cristobal Mestres 
  5 days ago
  €50
 8. Imma Guzmán Fernández  
  5 days ago
  €22
 9. Mariano Fraind Cavallo 
  6 days ago
  €22
 10. Olga Gomez 
  6 days ago
  €50
 11. Ricard Cerdán Estellers  
  6 days ago
  €100
 12. francesc fabregat 
  6 days ago
  €11
 13. Samuel Sotil Gallego 
  6 days ago
  €50
 14. Marta Alonso 
  7 days ago
  €100
 15. Juan Lopez Rovira 
  1 week ago
  €22
 16. Albert Gasulla Pascual 
  1 week ago
  €11
 17. Maria Serra 
  1 week ago
  €35
 18. JORDI CERCOS LAVANDEIRA 
  1 week ago
  €50
 19. Pere Rovira 
  1 week ago
  €100

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!