Malica

EL PROJECTE

Malica neix amb la voluntat de repensar una llegenda i actualitzar-la, apropant-la a un públic jove, i posant de relleu la importància de recuperar el patrimoni cultural.

De l’illa de Mallorca a les costes del Penedès i el Garraf, el pescadors d’antic albiraven el Peix Nicolau, portador de malastrugança i tempesta. El tritó era conegut per enfonsar llaguts i barques. Però, quina és la seva història?
Fa molt i molt de temps, el petit Nicolau era un nin que s’estimava la mar. Un dia, després de l’embolic que feia mil, sa mare va desitjar que Déu el transformés en peix. Per eterna sorpresa i misteri de la família, Déu va escoltar-se-la, i les cames del vailet esdevingueren una lluenta cua de peix, amb la qual exploraria la mar catalana en créixer. Durant un més dels seus vagarejos, es troba amb un parell de dones estrambòtiques; La Xucladora i la Mort d’Aigua, les quals, a més d’una estreta amistat, comparteixen un vocabulari d’allò més lleig, i una moral encara més lletja. Elles el condueixen a la ciutat submergida de Malica. Entre els malicans, el jove peix Nicolau trobarà el seu lloc… amb dificultats.

Inspiració
La majoria dels personatges d’aquesta història, així com la ciutat de Malica, no són creació meva completament. Pertanyen al gairebé oblidat imaginari col·lectiu de diferents punts de les terres de parla catalana. Les relacions entre ells, la seva personalitat i la trama d’aquesta història, sí són creació meva. Abans d’aquesta història, el peix Nicolau ila Mort D’Aigua no es coneixien, i la Xucladora i Na Ruixa Mantells no es menyspreaven mútuament. Jo els he presentat els uns als altres i això és el que ha passat.

La gent de les aigües
Sota el nom La gent de les aigües, he creat un univers de llegendes reciclades de dones d’aigua, esperits de la mar, follets, encantades… S’anomena La gent de les aigües perquè els protagonistes són o bé esperits de la mar o bé esperits dels rius i estanys. Malica està integrada en aquest univers de llegendes reciclades de dones d’aigua, esperits de la mar, follets, encantades. … tota criatura de l’oblidat imaginari català és benvinguda.

Malica és una nouvelle fantàstica a cavall entre el conte i la novel·la i molt ràpida de llegir per l’abundància de diàlegs, Malica és el llibre ideal per aquell lector jove que gaudeix amb la lectura però la pressió acadèmica li impedeix de llegir una obra més llarga, per molt que ho vulgui. És una història que pot ser llegida en una tarda o un cap de setmana. És un regal ideal per que la iaia el compri per nadal al net o neta que es fa gran i ja no fa el tió, sinó l’amic invisible. D’altra banda, també pot ser d’interès per les persones que ja tenen una certa edat, i que són les que tenen més possibilitats d’haver sentit explicar les velles llegendes de Malica o El Peix Nicolau als seus avis i mares, o al cansat professor de català de secundària durant lesvacances, o a l’enginyer que celebra la Diada cada any i un cop va participar als jocs florals. Fins i tot, qui sap si podria interessar a aquella noia castellanoparlant addicte als mons imaginaris que mai llegeix en català, però que finalment es deixa seduir per una història curta, en trobar-se que ja s’ha cruspit tots els llibres de fantasia en castellà de la llibreria?

Podeu seguir el projecte a Instagram @saxucladora i TikTok @dianaalenay 

Podeu llegir els meus contes al Blog Sang de Fada.


Característiques del llibre
52 pàgines
Format:  17 x 24
Enquadernació: Tapa dura

L’AUTORA, DIANA ALENAY

Pastanagues. M’agraden les pastanagues. I els llibres. Sobretot els de fades i escenes sexys. I els debats. I fer veu de dimoni, ho faig realment bé. I moltes coses. Em considero gairebé tant penedesenca com les gallines de raça, tot i que aquell “gairebé” pugui ser una mica més gros del que sona.

He participat en diverses ocasions en el certamen literari IV Premi Contes fantàstics de la Fira Internacional de la Bruixeria de Sant Joan les Fonts. Amb Aigua i foc, vaig guanyar el 2020 i amb La il·lusió mor en aigües fredes, vaig ser finalista el 2021.

El 2022 vaig publicar Pablo el bala, antologia còmica, a les plataformes Inkspired i Wattpad. Acumula gairebé 10000 lectures a Inkspired.

 

SISTEMES DE PAGAMENT

1) PayPal (en el lloc web d’edita).

2) Amb targeta de crèdit o dèbit.

En el cas que s’arribi a finançar el projecte, es procedirà a editar i maquetar el llibre i finalment es publicarà. Una vegada es publiqui es faran les entregues dels exemplars en la presentació o s’enviarà a l’adreça que s’indiqui.

Si el projecte no s’arriba a finançar i no es realitza el llibre es tornaran totes les aportacions als seus mecenes.

 

Mecenes (18)

 1. Ruth Ràfols i Garcia 
  9 months ago
  €15
 2. Antoni Munné-Jordà 
  9 months ago
  €28
 3. Aixa Jorba Jorba 
  9 months ago
  €15
 4. dídac valenciano gener 
  9 months ago
  €15
 5. Ariadna Rost Boada 
  10 months ago
  €15
 6. Lluís Vives Ferrer 
  10 months ago
  €38
 7. Anònim
  10 months ago
  €15
 8. Maria Amparo Coscolla Aisa 
  10 months ago
  €15
 9. Yvonne Laborda 
  10 months ago
  €48
 10. teresa sejkova 
  10 months ago
  €30
 11. Ana Benigna Vega Pérez 
  10 months ago
  €15
 12. abraham elias 
  10 months ago
  €15
 13. Vicenç Mañes Brio 
  10 months ago
  €20
 14. Vicenç Mañes Brio 
  10 months ago
  €20
 15. Marta Pérez Ferrer 
  10 months ago
  €15
 16. Rosa maria Casas villodre 
  10 months ago
  €38
 17. Sandra Pérez Ferrer 
  10 months ago
  €15
 18. Àngela Aubanell Rams 
  10 months ago
  €15

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!